Podzimní část

22.06.2010 11:09

 

13.kolo - 2.11.2009

Sokol Boleradice - Sokol Křepice 1 : 3 ( 1 : 2 )

Branky Křepic : L.Zástěra, J.Sedláček - 2x

Sestava Křepic : Klein - Švaňhal, Susko, Kunovský, V.Relich ( P.Konečný ) - Kovařík, L.Mrkvica, L.Zástěra ( J.Mrkvica ), J.Sedláček - P.Příkazský, M.Urbánek

Za velmi nepříznivého počasí odjíždělo naše mužstvo k zápasu do Boleradic. Čekali se jasné 3 body, ale nikdo nechtěl nic podcenit, přece jen jsme měli v paměti minulý duel s tímto soupeřem a málem vytouženou remízu 2:2. I s touto myšlenkou jsme nastupovali do zápasu v téměř nezměněné sestavě, v jaké jsme nastoupili v minulém duelu. Jedinou změnou byla nominace Vítě Relicha na post zraněného Martina Vintrlíka.

Úvod zápasu byl z naší strany poněkud rozhádaný a časté tahání míče po levé straně dlouho nevedlo k žádnému účinku. A když navíc zhruba po 20 minutách zazmatkovala naše obrana a zcela nehlídaný a neobsazený hráč domácích překonal našeho brankaře, vedli domácí z čistého nebe 1:0 a do našich myšlenek se začal vkrádat stín pochybností, zda se zase nebudeme dřít pouze na to, abychom dosáhli alespoň na bod.

Ten naštěstí rychle zaplašil dobře rozehraný rohový kop, po kterém kapitán Libor Zástěra předvedl nádhernou a hlavně tvrdou střelu, kterou zastavila až síť za domácím golmanem - 1:1. A aby toho nebylo na domácí obranu málo, o několik minut na to posadil další roh Martin Urbánek na hlavu Jarka Sedláčka a jeho hlavička vymetla šibenici boleradické branky - 1:2.

Od té chvíle už bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a Křepice se snažili nyvýšit svůj náskok jak jen mohli. Z řady šancí se ale neujal ani obrovský závar před domácí brankou a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení hostů.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Křepice se snažili ztéci branku domácích alespoň ještě jednou, domácí se naopak snažili několika protiútoky srovnat nepříznivé skóre. Snaha domácího mužstva však korunována nebyla, naopak hostům se povedlo skóre navýšit. A to po nádherné střele Jarka Sedláčka, který tak zaznamenal druhou branku v zápase a Křepice se dostali do vedení 3:1.

Po třetí brance Křepic už se na hřišti neudálo nic závažného a utkání se dohrávalo. A po závěrečném hvizdu byli spokojenější křepičtí, kteří si plně po zásluze odváželi 3 body za vítězství 3:1 ze hřiště soupeře.

Ostatní zápasy 13.kola

V.Pavlovice B - Krumvíř 0:2, Vranovice - Kobylí 1:0, Vrbice - Brumovice 4:1, V.Dvůr - V.Němčice 3:3, Uherčice - Pouzdřany 6:2, Ivaň - Šitbořice 4:2

Dohrávka 11.kola

Šitbořice - Vrbice 1:1

 

12.kolo - 25.října 2009

Sokol Křepice - Dynamo Velký Dvůr 3 : 0 ( 2 : 0 )

Branky Křepic : P.Příkazský, L.Zástěra, Kovařík

Sestava Křepic : Klein - Švaňhal, Susko, Kunovský, M.Vintrlík - Kovařík, L.Mrkvica, L.Zástěra (P.Konečný ), J.Sedláček (J.Mrkvica) - P.Příkazský (E.Příkazský), M.Urbánek

V první utkání, které se odehrávalo v zimním čase jsme hostili v krásném slunečném nedělním odpoledni nepříjemného soupeře z Velkého Dvora. Statistiky a tabulka hovořili jednoznačně před zápasem pro naše mužstvo, ale nikdo nechtěl nic podcenit. Všichni věděli, že nás čeká tvrdý soupeř, který spoléhá především na betonovou obranu a místy hodně tvrdou hru.

Při předzápasové rozcvičce mohlo oko diváka rozeznat dvě změny v sestavě. Tou první byla opět výměna na pozici brankáře, po dvou vynikajících zápasech, které odchytal Honza Nečas, dostal zase přednost Radek Klein. Druhá změna byla v záložní řadě, kdy se do sestavy vrátil po zdravotních problémech Jarek Sedláček.

Úvod zápasu nasvědčoval tomu, že se předzápasové prognózy potvrdí. Hosté zalezli hluboko ke svému vápnu a odtud se snažili odkopávat jakékoliv míče, které by se dostaly na dostřel jejich branky. Vše tedy bylo otázkou toho, jak dlouho se hostům podaří udržet čisté konto.

Naštěstí se domácí dostali za obranu Velkého Dvora hned několikrát a jedna z kombinací skončila brankou, kterou zaznamenal Petr Příkazský. Domácí se tedy dostali do jednobrankového vedení. Toto se ukázalo jako velmi důležité, protože ve zbývajícím čase prvního poločasu se hra odehrávala především mezi oběma vápny a místy byla opravdu hodně tvrdá, jak na svoji kůži mohl např. okusit střelec naší první branky Petr Příkazský.

Z letargie prvního poločasu vyvedl domácí fanoušky nádhernou střelou Jarek Sedláček, bohužel však jeho táhlá střela z dálky orazítkovala pouze tyčku branky Velkého Dvora. Do kabin se přece jen však za jednogólového rozdílu nešlo, druhý gól domácích zaznamenal, po samostatném nájezdu a vynikajíc spolupráci Martina Vintrlíka a Martina Urbánka, kapitán Křepic Zástěra.

Druhý poločas byl ve znamení marné snahy Křepic o další ztečené hostující branky. Ne že by měli domácí málo příležitosí, ale hosté tvrdou hrou nedovolili křepickým vypracovat si žádnou výraznější šanci, ze které by ohrozili branku soupeře. Až několik minut řed koncem zvýšil domácí vedení Kovařík - 3:0.

Hosté se za celý zápas osmělili pouze dvakrát z přímého volného kopu, ale ani v jednom případě se domácí golman příliš nezapotil. Domácí si tak dokráčeli k celkem jasnému vítězství 3:0. Škoda jen, že si soupeř neodvážel větší příděl. Ale tři body zůstaly opět doma a ty se počítají.

Ostatní zápasy 12.kola

Kobylí - Ivaň 0:2, Šitbořice - Uherčice 1:1, Pouzdřany - Boleradice 3:3, V.Němčice - V.Pavlovice B 2:2, Krumvíř - Vrbice 4:1, Brumovice - Vranovice 5:1

 

11.kolo - 17.října 2009

TJ Slavoj Velké Pavlovice - Sokol Křepice 1 : 2 ( 1 : 0 )

Branky Křepic : L.Zástěra, Kovařík

Sestava Křepic : Nečas - Švaňhal, Susko, Kunovský, M.Vintrlík ( P.Konečný ) - Kovařík, L.Mrkvica, L.Zástěra, J.Mrkvica - P.Příkazský, M.Urbánek (E.Příkazský)

Netradiční sobotní termín svedl proti sobě dva účastníky z vyšších pater tabulky. Na hřišti ve Velkých Pavlovicích se do souboje proti sobě postavila domácí rezerva a křepické mužstvo. Favoritem v tomto utkání byli jednoznačně domácí, protože hosté již přece jen poněkud ztratili kontakt s prvním Krumvířem a právě Pavlovicemi na druhém místě. A tak jsme do utkání vstupovali poněkud v obavách, nicméně s odhodláním poprat se o co nejlepší výsledek.

Úvod utkání zaznamenal po jedné tutovce na každé straně, kdy nejprve křepický Martin Urbánek netrefil volnou branku a poté i domácí nebezpečně zahrozili po rychlém protiútoku. V 11.minutě se však již měnilo skóre. Jeden z domácích hráčů prošel od autové čáry až na střed hřiště a z dálky nedal šanci našemu golmanovi, domácí tedy vedli 1:0.

Zbytek prvního poločasu se pak nesl ve znamení bojů o střed hřiště. Několik slibných šancí na obou stranách jsme také zaznamenali, nicméně žádná neznamenala posun na brankovém ukazateli a tak se šlo do kabin za jednogólového vedení domácího mužstva.

Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu hodně divoký a bohatý na události. Hostě jakoby se hned od úvodu osmělili a začali hrát konečně svoji hru. Na hřišti se také poněkud přitvrdilo, na čemž měl bohužel největší zásluhu hlavní rozhodčí utkání, který některými nepřesnými výroky vždy poštval proti sobě buď tu nebo onu stranu.

Zhruba v 60.minutě zahrával hostující Martin Urbánek rohový kop. Míč se snesl do malého vápna Pavlovických, avšak domácí golman zaspal a zůstal na brankové čáře. Kdo však rozhodně nezaspal byl kapitán hostů Libor Zástěra, který si naběhl na přesný centr a ve skluzu šokoval domácí obranu nečekaným vyrovnáním - 1:1.

Ještě to však nebylo všechno. Za 5 minut totiž domácí obrana vyrobila úplně stejný fatální kiks - golman zůstal stát, obránce předběhl jeden z křepických a ve skluzu poslal hosty do vedení, jmenovitě se o druhý gól Křepic postaral Ivo Kovařík - 1:2.

Domácí, totálně rozhození, se samozřejmě začali snažit o co nejrychlejší vyrovnání. Proti nim však byl čas, který rychle utíkal a také nervozita, která se jim po nevydařené pětiminutovce přilepila na paty. Vrcholem snahy byla 100% šance zruba deset minut před koncem, kdy však sám před golmanem domácí útočník dokonale zklamal a nasměroval míč přímo do našeho brankáře.

Honza Nečas si pak schoval ještě jeden bravurní zákrok a to do infarktového závěru, kdy rozhodčí nařídil proti našemu mužstvu pokutový kop za údajnou ruku obránce Suska. Jak již bylo ale předesláno, penaltu si postavil tentýž hráč, který předtím zahodil obří šanci. A kopnul tuto penaltu tak, že ji náš golman výborně vystihl a vyrazil míč do bezpečí.

V utkání, které mělo výbornou fotbalovou úroveň zejména ve druhém poločase jsme tak překvalili a odváželi si domu nečekané vítězství ze hřiště druhého celku tabulky. Rezervu Pavlovic jsme porazili na jejím hřišti 2:1. Naše družstvo tak odstartovalo víkend plný bodových úspěchů hostujících týmů, jak můžete posoudit sami.

Ostatní zápasy 11.kola

Brumovice - Kobylí 0:0, Vranovice - Krumvíř 1:1, Vrbice - V.Němčice 1:3, V.Dvůr - Pouzdřany 0:1, Boleradice - Šitbořice 4:2, Uherčice - Ivaň 1:2

 

10.kolo - 11.října 2009

Sokol Křepice - Družstevník Vrbice 2 : 1 ( 2 : 1 )

Branky Křepic : J.Sedláček, M.Urbánek

Sestava Křepic : Nečas - Švaňhal, Susko, Kunovský, M.Vintrlík - Kovařík ( P.Konečný ), L.Mrkvica, L.Zástěra ( J.Mrkvica ), J.Sedláček - P.Příkazský, M.Urbánek ( E.Příkazský )

První podle počasí opravdu podzimní utkání sehráli naši fotbalisté na domácím hřišti proti Družstevníku Vrbice. Za velmi chladného počasí jsme nastupovali proti odhodlanému nováčkovi, který nehodlal pustit body lacino. A o jejich odhodlání jsme se mohli naplno přesvědčit hned od úvodu utkání. Fotbal se přeléval ze strany na stranu a obě mužstva předváděla kombinační hru, která však končila zpravidla poze málo nebezpečnými střelami, se kterými neměli oba golmani žádné starosti.

Jako první uděřilo na domácí straně. Zhruba po 20.minutách se uvolnil ukázkově Petr Příkazský a utekl podél pomezní čáry. Od rohového praporku naservíroval míč před branku na vynikajícím způsobem naběhlého Jarka Sedláčka a paradoxně vrbický hráč otevřel krásnou střelou skóre - domácí se dostali do vedení 1:0.

Uvodní gól uvolnil napětí v domácích řadách a poté se začalo hrát převážně na straně hostů. Už se zdálo, že druhý gól domácích není daleko, když z ničeho nic Vrbice vyrovnala. Z nenápadné akce se najednou míč ocitl před brankou Honzi Nečase a nepříjemná a nešťastně tečovaná střela skončila za zády našeho brankaře. Vrbici se tedy podařilo z ničeho nic vyrovnat a utkání začalo nanovo.

Ještě do poločasu se však domácí dotali opět do vedení. Druhý gól byl dalším ukázkovým z dílny Martina Urbánka. Ten přebral míč u hranice pokutového území, zamotal několik hostujících obranců a nádhernou střelou posunul ke 3 bodům blíže opět domácí. Poločasové skóre 2:1 už se nezměnilo a tak do kabiny odcházeli mírně spokojenější domácí.

Druhý poločas se nesl ve znamení tradičního výpadku domácích a marné snahy Vrbice o srovnání skóre. Naštěstí kromě nastřeleného břevna nic výraznějšího hosté nevyprodukovali a ani domácí nedokázali vyprodukovat nic jiného, než spoustu střel vysoko nad branku. Navíc do vývoje zasáhl poměrně nepřesný hlavní rozhodčí, kterému se hra poněkud ve druhém poločase vymkla z ruky.

Závěr utkání byl pak již velmi nervozní z obou stran, ale po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího se přece jen radovali Křepice z vybojovaného vítězství. Nováčka z Vrbice, který předvedl velmi dobrý výkon, jsme porazili 2:1.

Ostatní zápasy 10.kola

Kobylí - Uherčice 1:1, Ivaň - Boleradice 4:0, Šitbořice - V.Dvůr 5:1, Pouzdřany - V.Pavlovice B 1:4, V.Němčice - Vranovice 2:1, Krumvíř - Brumovice 5:0

 

9.kolo - 4.října 2009

SK Vranovice - Sokol Křepice 3 : 7 ( 0 : 5 )

Branky Křepic : P.Příkazský - 3x, J.Sedláček - 2x, M.Urbánek, E.Příkazský

Sestava Křepic : Klein - Relich, Susko, Kunovský ( J.Mrkvica ), Švaňhal - Kovařík ( P.Konečný ), L.Mrkvica, J.Sedláček ( E.Příkazský ), L.Zástěra - P.Příkazský, M.Urbánek

Po nepříliš podařeném výkonu v 8.kole proti Brumovicím zajíždělo naše A-mužstvo na půdu velice silného soupeře z Vranovic. Domácí jen tak body nerozdávají a tak se čekal velmi vyrovnaný a napínavý duel. Hostě nastoupili v prakticky totožné sestavě, ve které odehráli několik posledních zápasů, vyjímkou byla pouze rotace postů mezi Jarkem Sedláčkem a kapitánem Liborem Zástěrou.

Úvod zápasu nasvědčoval předpokladům a hra se pomalu převalovala ze strany na stranu. Po 15.minutách se ale osmělili jako první hosté a po bezchybné kombinaci otevřel Petr Příkazský skóre - 0:1.

Domácí jakoby zkoprněli nenadálým vedení Křepic a znejistěli. Výsledkem byly další dvě branky v jejich síti. Zejména ta druhá šla na vrub velmi nejistého golmana Vranovic, který neměl zrovna svůj den. Křepice se nespokojili s vedením 0:3 a postupně přidali a navýšili svůj náskok na poločasových 0:5. Jedinou šancí domácích na skorigování výsledku byla malá minela stopera Suska, kterou však hostující obrana dokázala zachránit. A tak po prvním poločase se šlo do kabin za velmi nečekaného výsledku 0:5.

Druhý poločas měl být podle papírových předpokladů jasnou a klidnou záležitostí. Ale jak už jsme se dnes jednou přesvědčili, nebylo tomu tak a opět se prokázala nervozita křepických ve druhých dějstvích. Výsledkem byly najednou 2 rychlé góly v jejich síti po standartních situacích domácího celku.

Po této rychlé sprše opět začali hosté tlačit na pilu a znovu se po překrásné kombinaci uklidnili brankou na 2:6. Jenže vzápětí opět inkasovali, když špatně zafungovala ofsaidová past a dva hlavičkující útočníci nedali po rozehrání přímého volného kopu šanci brankáři hostů - 3:6.

Rychlý úvod druhého poločasu tím skončil a zbytek utkání už se odehrával v klidné režii. Z ní vybočila pouze sedmá branka v síti Vranovických, kterou si na své konto připsal mladý Erik Příkazský.

Křepice si tak připsali důležité 3 body a po velmi divokém utkání porazili SK Vranovice na jejich hřišti 7:3.

Ostatní zápasy 9.kola

Krumvíř - Kobylí 5:0, Brumovice - V.Němčice 0:3, Vrbice - Pouzdřany 1:1, V.Pavlovice B - Šitbořice 3:3, V.Dvůr - Ivaň 1:2, Boleradice - Uherčice 0:0

 

8.kolo - 27.září 2009

Sokol Křepice - Sokol Brumovice 2 : 2 ( 1 : 0 )

Branky Křepic : Zástěra, P.Příkazský

Sestava Křepic : Klein - Relich ( E.Příkazský ), Susko, Kunovský, Švaňhal - M.Vintrlík ( P.Příkazský ), L.Mrkvica, Kovařík, J.Sedláček - Zástěra ( Ruman ), M.Urbánek

Velmi rozporuplné pocity měli všichni, kdo zavítali na křepické hřiště v 8.kole podzimní části sezony. Přijel soupeř z dolních pater tabulky, Sokol Brumovice a každý očekával jasné 3 body pro domácí. Už od úvodního hvizdu ale bylo patrné, že dnes se žádný pěkný a útočný fotbal hrát nebude. Brumovičtí se celý první poločas bránili a pouze občas podnikli protiútoky, které však měli jepičí život a nevedli k ohrožení domácí branky.

Domácí se snažili o rychlé vedení, ale nepřesnost na kopačkách jakoby vydržela z minulého utkání v Krumvíři a navíc chyběla jiskra a náboj. Snad jedinou pozitivní akcí byla pěkná souhra, na jejímž konci stála kopačka kapitána Zástěry a která znamenala vedení 1:0 pro domácí. Ještě před první brankou Libor Zástěra mohl slavit při samostatném nájezdu, ale hostující brankář ho se štěstím vychytal. Do kabin se tak šlo trošku rozmrzele, ale přece jen za stavu 1:0 pro domácí.

Kdo čekal ve druhém poločase ofenzivnější snažení domácích, musel být naprosto zklamán. Jakoby se prokletí druhých poločasů našich fotbalistů drželo už od prvních kol, dnes nás také nepustilo. Výsledkem bylo vyrovnání hostů, které přišlo i přes několikanásobnou dorážku. Domácí obrana prostě nebyla schopna odkopnout míč, který si nezbedně poskakoval v malém pokutovém území Křepic a Brumovice zle trestali - 1:1.

Hned několik minut na to však domácí opět vedli 2:1, prosadil se střídající Petr Příkazský. Po rohu hostů domácí brankář rychle rozehrál na Jarka Sedláčka a ten perfektně našel domácího kanonýra - 2:1.

Bohužel ani tentokrát se domácí nepoučili a usnuli na vavřínech. A trest po několik šancích přišel. Zhruba 5 minut před koncem se z přímého volného kopu ještě nedokázali hosté prosadit, ale opět nedůslednost v malém vápně domácích jim přinesla možnost dorážky a tu Brumovice dokonale využili - 2:2. Nic naplat, že domácí marně reklamovali postavení mimo hru, gól platil.

A pak už propukla radost hostů, to když rozhodčí závěrečným hvizdem utkání ukončil. Na druhé straně však zavládl smutek. Domácí prohospodařili dvakrát slibný náskok a se slabým soupeřem dokázali pouze remizovat. Křepice - Brumovice 2:2.

Ostatní zápasy 8.kola

Kobylí - Boleradice 4:2, Uherčice - V.Dvůr 2:1, Ivaň - V.Pavlovice B 2:8, Pouzdřany - Vranovice 0:3, V.Němčice - Krumvíř 0:3

 

7.kolo - 20.září 2009

Sokol Krumvíř - Sokol Křepice 1 :0 ( 0 : 0 )

Sestava Křepic : Klein - Švaňhal, Susko, Kunovský, M.Vintrlík ( Ruman ) - Kovařík ( E.Příkazský ), L.Mrkvica, Zástěra, J.Sedláček - M.Urbánek, P.Příkazský

K souboji o první místo zajíždělo naše Áčko na půdu velmi silného a nepříjemného Krumvíře. S tímto týmem se našemu celku dlouhodobě nedaří, za připomínku stojí loňská remíra 2:2 na domácí půdě, kdy jsme přišli o vítězství v poslední minutě a i na jaře letošního roku se nám nepovedlo vyválčit s Krumvířem jakýkoliv bod, prohráli sme 2:0.

Možná i toto vědomí mělo velký vliv na průběh celého utkání. Domácí vletěli na křepické jako velká voda a během prvních deseti minut rozehrávali hned několik velmi nebezpečných rohových kopů. Tlak domácích zastavilo až několik velmi ostrých zákroků na hráče Křepic, kdy zejména místní tvůrce hry Zvonič si vyloženě koledoval o karetní potrestání.

Po přestání prvotního tlaku se domácí poněkud zatáhli a vyčkávali, co předvede soupeř. Žel bohu Křepice byli tento den totálně bezzubí a tak si v prvním poločase nedokázali vytvořit žádnou šanci a tak vlastně byli rádi, že se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s poněkud pozměněnou sestavou a také hrou. Najednou to byli oni, kdo začal tvořit hru a více držel míč na svých kopačkách. Jenže bohužel ani ve druhém poločase se nedokázali dostat na dostřel branky domácích a bez šancí, jak známo, se nedají střílet branky. Vyjímkou mohl být snad centr na osamoceného Jarka Sedláčka, ale bohužel se k němu míč nedostal, i když už před ním zývala osamocená branka. Škoda těchto nepřesností.

S přibývajícím časem domácí znervózněli a na hřišti se začalo trochu jiskřit. Své k tomu také přidali neukáznění fanoušci Krumvíře, kteří neustále provokovali ať už hráče soupeře nebo našeho pomezního rozhodčího.

Už už to vypadalo na bezbrankovou dělbu bodů, když přišel nedůrazně odvrácený rohový kop krumvřských a najednou se na vápně zjevil nikým nehlídaný hráč domácího celku. Jeho hlavička opsala parádní trajektorii a zapadla do šibenice křepické branky. Domácí se dostali v závěru utkání do vedení 1:0.

Křepice se pak již v závěru nezmohli ani na jednu šanci na srovnání skóre, spíše se sami bránili gólovým šancím domácích. Naštěstí ani z nich se už neurodilo a tak naše mužstvo poprvé v této sezoně opouštělo hřiště se sklopenými hlavami. V Krumvíři jsme prohráli 1:0.

Ostatní zápasy 7. kola

V.Němčice - Kobylí 0:1, Brumovice - Pouzdřany 3:1, Vranovice - Šitbořice 3:2, Vrbice - Ivaň 1:2, V.Pavlovice B - Uherčice 3:0, V.Dvůr - Boleradice 2:1

 

6.kolo - 13.září 2009

Sokol Křepice - Sokol Velké Němčice 3 : 2 ( 2 : 1 )

Branky Křepice : P.Příkazský - 2x, L.Mrkvica

Sestava Křepic : Klein - R.Maška ( Relich ), Susko, Kunovský, Švaňhal - J.Sedláček ( T.Horák ), Kovařík, L.Mrkvica, M.Vintrlík ( E.Příkazský ) - P.Příkazský, L.Zástěra

V 6.kole na naše hřiště přijel soupeř, na kterého se nemusí naši fotbalisté příliš speciálně motivovat. V tomto kole se totiž chystalo velké derby se Sokolem V.Němčice. Tradiční derby sousedů z vedlejších vesnic mělo i tentokrát příchuť souboje mužstev s popředí tabulky a navíc bylo o to pikantnější, že v této sezoně spolupracují oba oddíly v kategorii žáků a dorostu.

Utkání začalo pro křepické poněkud netradičně. Domácí diváci, zvyklí na brzké góly v síti soupeře, tentokrát museli spolknout hořkou pilulku. Hned na začátku totiž z rohového kopu šli Němčice do vedení. Přesnou střelou po odraženém míči napasoval jeden ze soupeřových hráčů míč pod víko domácí klece a Němčice se radovali z velmi brzkého vedení.

Po této brance však jakoby se domácí probrali. Začali postupně přebírat hru a otěže utkání. Výsledkem bylo vyrovnání, které přišlo zhruba po deseti minutách. A jak jinak než z rohového kopu. Ten poslal domácí hráč přímo na branku a míč šikovně tečoval svou první brankou v této sezoně Lukáš Mrkvica. Vyrovnávací gól jakoby domácím vlil do žil ještě více energie a do konce poločasu se hrálo již téměř na polovině Němčic.

Domácí se hnali za vedoucím gólem a odměna za snahu nedala dlouho čekat. A opšt to bylo z rozehrávky standartní situace. Ivo Kovařík našel střelce první braky Mrkvicu a ten naservíroval přihrávku přímo proti noze Petra Příkazského. Z jeho nohy vyletěla neskutečná pumelice, kterou zastavila až síť za brankářem němčických Frankem. Krásný gól znamenal poločasové vedení Křepic 2:1.

Druhý poločas se na začátku nesl v duchu domácích obav z toho, aby nepřišla nějaká herní krize a soupeř nevyrovnal. Výsledkem bylo několik rohových kopů v řadě za sebou. Naštěstí se z nich ale nic vážnějšího nestalo a tak se urodilo na druhé straně. Svou druhou branku dal po souboji z obranou Petr Příkazský - 3:1.

A pak už utkání pokračovalo podle očekávaného scénáře. Za stavu 3:1 se domácí snažili hlavně poctivě bránit a podnikat útoky do otevřené obrany Němčic a hosté se naopak snažili vstřelit co nejrychjeli kontaktní branku. To sej im podařilo až deset minut před koncem, když proměnil nařízenou penaltu Štěrba a snížil na 3:2. Nicméně nutno dodat, že domácí golman si na míč šáhl a málem penaltu chytil. Ale nestalo se a na domácí čekalo perných deset závěřečných minut.

V těch létal do vápna domácích jeden centr za druhým, ale naštěstí nic vážnějšího pro domácí obranu nepřišlo. A tak se mohli domácí radovat, porazili velkého rivala z Němčic 3:2 a díky tomu si notně posílili sebevědomí před težkým a velmi důležitým utkání v Krumvíři. Vítězství nad Němčicemi jsme neslavili už celé dvě sezony.

Ostatní zápasy 6.kola

Kobylí - V.Dvůr 5:0, Boleradice - V.Pavlovice B 1:4, Uherčice - Vrbice 1:5, Ivaň - Vranovice 3:3, Šitbořice - Brumovice 2:2, Pouzdřany - Krumvíř 0:3

 

5.kolo - 6.září 2009

Sokol Křepice - Sokol Kobylí   4 : 1 ( 4 : 0 )

Branky Křepic : P.Příkazský - 3x, J.Sedláček

Sestava Křepic : Klein - R.Maška ( Švaňhal ), Susko, Kunovský, M.Vintrlík ( Relich ) - Kovařík, L.Mrkvica ( T.Horák ), Zástěra, J.Sedláček - P.Příkazský, M.Urbánek

Se smíšenými pocity nastupovalo naše mužstvo k pátému zápasu nové sezony. Nečekal nás lehký soupeř, proti Kobylí se nám dlouhodobě nedaří, ale na to před zápasem mnoho hráčů nemyslelo. Před zápasem totiž tým zasáhla rána v podobě úmrtí jednoho z bývalých spoluhráčů a kamarádů. Do zápasu jsme tak nastupovali s černými páskami na rukách a minutou ticha po rozehrání. Alespoň drobnou radost nám dělaly krásné nové dresy, které jsme na sebe oblékli právě v tento den.

Kdo přišel až po úvodní čtvrthodince, musel být zklamán, protože přišel o všechno nejdůležitější. Drtivý úvod křepického mužstva totiž dokonale zaskočil hosty z Kobylí. Posuďte sami : 2. minuta - skóre otevírá Petr Příkazský, 1:0. V šesté minutě tentýž hráč zvyšuje na 2:0 a pomyslný hřebíček do kobylské rakve zasazuje v deváté minutě svým bývalým spoluhráčům Jarek Sedláček, když nastřeluje jednoho ze stoperů, od kterého se míč kutalí pomalu za bezmocného a na druhé straně ležícího golmana hostí Zicha. v desáté minutě 3:0, hotovo, vymalováno.

Alespoň se tak zdálo, ale i hosté si schovali jeden ze světlých momentů ještě do prvního poločasu. Za stavu 3:0 kopali rohový kop a naše obrana ho nepříliš důrazně odvrátila. Výsledkem bylo to, že se najednou na malém vápně objevil útočník hostí, s míčem na noze a úplně prázdnou bránou před sebou. Již překonaný brankář Radek Klein však předvedl téměř zázračný zákrok, kdy se ze sedu dokázal po míči natáhnout a vyrazit jej do bezpečí.

Touto akcí se téměř zdálo, že končí první poločas, ale domácí měli v záloze ještě jeden moment, který roztleskal křepické diváky. Po perfektní sehrané akci totiž ze vzduchu zavěsil čtvrtý gól domácího týmu opět Petr Příkazský a zkompletoval tak svůj hattrick. A to už opravdu byl konec prvního poločasu. Do kabin se tak šlo za stavu 4:0 pro domácí.

Ve druhém poločase už se tak pěkný fotbal nehrál, hostě se snažili s výsledkem něco udělat, ale domácí obrana, až na pár zaváhání, nic nepřipustila. Kolem 75.minuty však domácí poněkud usnuli na vavřínech a výsledkem bylo snížení na 4:1, po dravém průniku jednoho z křídelních hráčů Sokola Kobylí. Víc však hosté již s výsledkem nedokázali udělat.

A tak si v souboji dosud neporažených připsali vítězství domácí a posílili si sebevědomí před nadcházejícím derby s Velkými Němčicemi. Každý však myslel na to, že tohle vítězství patřilo hlavně jednomu z nás. Tobě, Davide...

Další zápasy

Zpět